Acne littekens en striemenHet gevolg van acne is dat er dikwijls ontsierende littekens ontstaan. Technieken om deze te behandelen veranderen voortdurend. Body Skin Clinic is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in deze behandelingen. Aan de hand van Radio-Frequentie technologieën (eMatrix en Fractora) verminderen wij uw acne littekens gevoelig.

Ook striemen (striae) zijn een vorm van littekens en worden op dezelfde manier behandeld. Onze technieken bestaan uit het zelfherstel (wond healing method) van onze huid. De fibrotische vezels worden vernietigd om plaats te maken voor nieuwe gezonde huid.

100% gladde huid kunnen we u niet beloven, maar in bijna alle gevallen is een significante verbetering merkbaar. Bekijk onderstaande voorbeelden en klantervaringen om een idee te krijgen van de effectiviteit van de behandeling.

Om een optimaal resultaat te bekomen worden soms behandelingen gecombineerd (eMatrix, Fractora, Dermapen, FotoFacial en LED-licht).

Samen met u bekijken we uw unieke situatie. Daarna bepalen we welke (combinatie) van onze technieken uw (acne) littekens en striae behandelen op een effectieve en veilige manier:

 1. Fractora
 2. Dermapen Microneedling
 3. IPL Laser (ook wel ‘FotoFacial‘)

 Bekijk onze brochure

De experts van Body & Skin Clinic behandelen acne littekens en striemen mét resultaat. Wij werken enkel met de nieuwste medische technologieën: Fractora, Dermapen, E-Matrix en lasers. Onze behandelingen verwijderen acne littekens en striemen gevoelig. Al na de eerste behandeling ziet en voelt u een duidelijke verbetering. We werken ook samen met brandwondencentra om de ergste littekens te behandelen.

Uw huid vernieuwt zich voortdurend. Enkel fibrotisch littekenweefsel blijft steeds hetzelfde. Onze behandelingen boeken effectieve resultaten omdat wij het littekenweefsel echt in de huid sublimeren (vernietigen). Op die manier vormt er zich stelselmatig nieuwe normale huid.

Lees reacties van onze klanten


Maak nu een afspraak voor gratis analyse


Reacties van klanten


Fractora behandeling


Fractora behandeling

De Fractora behandeling is een effectieve methode om uw huid te vernieuwen, te verjongen en acne littekens of striemen te behandelen. De behandeling verwijdert oude onderhuidse vezels en maakt plaats voor nieuw collageen en elastine.

Op die manier zorgt de Fractora behandeling voor een vernieuwde huid die er veel egaler en jonger uitziet. Uw (acne) littekens en striemen verminderen daardoor sterk of verdwijnen zelfs helemaal.


Lees meerDermapen Microneedling

Tijdens een Microneedling maakt een Dermapen microscopisch kleine kanaaltjes in uw huid. De huid herstelt die kanaaltjes met nieuw en gezond weefsel. Een eerste Microneedling kan zo tot 30% van uw striemen, littekens of acnelittekens verwijderen.

Een Microneedling behandelt uw huid onder het oppervlak. Daardoor is de behandeling bijzonder effectief. Soms combineren onze experts een Microneedling met E-Matrix voor nog meer effect.


Lees meer

FotoFacial RF

FotoFacial RF is een verjongende gezichtsbehandeling die de huid gladder, egaler en gezonder maakt met krachtige maat gecontroleerde ELOS-pulsen. ELOS-pulsen bestaan uit twee energiebronnen: een bipolaire radiofrequentie (RF) en een flitslamp (IPL).

FotoFacial RF is een geschikte behandeling voor acnelittekens. De pulsen verbrijzelen pigmentatie en rode cellen na hevige acné met een specifieke golflengte. Elke puls verbetert de textuur en de teint van de huid door de littekens, rode vaatjes, pigmentvlekken en zonbeschadiging te verminderen.


Lees meer


Voor en na

 • Acnelittekens voor en na
 • Striemenbehandeling voor en na
 • Littekenbehandeling voor en na
 • Striemen voor en naReacties van klanten


Toen ik 3-4 jaar geleden voor het eerst bij mr. Wellens langskwam, stond hij met zijn behandelingstechnieken al mijlenver voor op zelfverklaarde huidspecialisten. Ik ben een perfectionist en wil enkel het beste, zeker als het gaat om mijn uiterlijk. Ik heb dan ook enorm veel research verricht en verschillende instituten bezocht alvorens me te laten behandelen voor mijn acné littekens. Andere instituten en dermatologen waar ik destijds ten rade ben gegaan konden mij niets anders bieden dan laserbehandelingen en peelings met ‘fancy’ namen. Maar door een beetje opzoekwerk las ik al snel dat personen met een bruine huidskleur zoals mij, die vatbaarder zijn voor hyperpigmentatie, hun heil helemaal niet moeten gaan zoeken in deze methodes. Ik begrijp tot op heden nog steeds niet dat ze mij die behandelingen aanraadden. Kwam het door onwetendheid? Acné littekens ontstaan doordat er oneffenheden zijn in het onderhuidse bindweefsel(collageen), en die methodes dragen niet bij tot het herstel en aanmaak ervan.  Ik ben vervolgens maar op zoek gegaan naar ‘natuurlijke’ oplossingen voor mijn littekens. Zo heb ik de ‘wound healing methode’ leren kennen: door talrijke minuscule onderhuidse wondjes te veroorzaken, het lichaam aanzetten tot natuurlijk herstel van het beschadigde collageen zonder het huidoppervlak zwaar te beschadigen. Vier jaar geleden kon dit enkel verwezenlijkt worden met een dermaroller, een behandelingsmethode die indertijd maar door een paar instituten werden aangeboden. Body & Skin clinic bood toen al behandelingen aan met de ‘dermapen’ en ’ematrix’ die het natuurlijk herstel van het bindweefsel kon triggeren. Ik ben mr. Wellens enorm dankbaar voor zijn vooruitstrevendheid en zijn ‘fetisch’ om het nieuwste en meest geavanceerde toestellen te bezitten.  

Mvg, Leonell


 • Beste dokter, Bedankt voor behandelingen. De resultaten zijn spectaculair!

  Vriendelijke groeten.

  Leonell

  Beste,
  Vorige maand heb ik een behandeling met de e-matrix gehad en ik ben heel tevreden met het resultaat. Mijn huid ziet er veel zuiverder uit! M’n teint is egaler geworden, m’n couperose is verzacht, ik heb minder last van verwijde poriën en m’n acné-littekens (waarvoor ik de behandeling dus wou) zijn ook veel vlakker geworden.
  Het herstellen van de huid verliep ook heel vlot, enkel twee dagen na de behandeling was er inderdaad wat roodheid en een beetje schilferen van de huid, maar dat was dan ook na die twee dagen snel terug in orde.
  Ik laat m’n huid nu nog wat rusten en ik neem dan terug contact op voor een tweede behandeling.
  Alvast bedankt voor het professionele advies en om me de e-matrix voor te stellen!

  Met vriendelijke groeten,
  Chantal

 • Beste,
  Wat is leven met een acne-littekens? Verschrikkelijk, ik weet er alles van.Je voelt je waardeloos, je kunt jezelf niet in de spiegel bekijken. Je hebt een groot gebrek aan zelfvertrouwen. Je wilt knap zijn, net zoals dat die anderen. Heb alles geprobeerd, microdermabrasie, dermabrasie, chemische peelingen, zonder succes. Er was niks meer tegen te doen. Dan ben ik bij Body & Skin Clinic in Berchem terecht gekomen. Een afspraak gemaakt. Het was een zeer spannende tijd, dat kan ik wel vertellen. Zou ik er dan nu eindelijk vanaf komen? Ik ging er maar van uit dat ze er niks aan zouden kunnen doen. Maar, dat had ik mis! Ze hadden wel degelijk wat voor me in huis. Ik kon de behandeling doen met de laser Fractora. Heb ik er drie van gehad. Daarna aantal behandelingen met dermapen. Het was afzien maar langzaam aan werden de littekens minder en ondieper. Dus, het hielp wel! Ben enorm content en gelukkig nu! Voor degene die een erge acne-littekens hebben. Blijf er niet mee lopen! Ik raad het iedereen aan!!! het veranderd je leven.

  Wat kan ik nog zeggen……grote, grote MERCI!!!
  Danuta

 • Dag Mr Wellens,
  Ik heb nu ongeveer anderhalve maand op een vrij regelmatige basis de
  dermaroller voor home toegepast. Sinds ongeveer een tweetal weken krijg ik
  regelmatig positieve opmerkingen over mijn huid. Inderdaad de structuur is
  verbeterd en bijgevolg vervagen de rimpels. Wat de elasticiteit betreft ben
  ik er nog niet uit. Soms ziet er mijn huid steviger uit (vooral de volgende
  dag) maar bij vermoeidheid lijkt het weer anders.
  In elk geval ben ik zeer tevreden!
  Ik wou het u even laten weten en bij deze wens ik u fijne eindejaarsfeesten!

  Met vriendelijke groet,
  Annemie

 • Geachte,
  Via deze mail, wil ik laten weten, dat ik heel tevreden ben over de reeds twee behandelingen met de microneedling die ik ondergaan heb. Mijn huid is zichtbaar vlakker geworden! Zelfs na 1 behandeling fractora, kreeg ik reacties uit familiekring dat mijn huid er veel beter uitzag!
  Voor ik van de dermapen en fractora gehoord had, heb ik een behandeling ondergaan met de erbiumlaser, waarbij je 2 weken moest herstellen en die eigenlijk praktisch niets van verbetering bracht. Daarna heb ik 5 heel dure en pijnlijke behandelingen met de fraxel-laser gehad, maar ook met weinig verbetering.
  De behandeling met de dermapen daarentegen is veel minder pijnlijk en het herstel van de huid gaat veel vlugger. Het is een opluchting om te weten dat er een goede behandeling is voor acnè-littekens. Mijn zelfbeeld is erop vooruitgegaan en ik heb meer zelfvertrouwen dan vroeger!
  Een welgemeende dank!

  Met vriendelijke groeten,
  Chantal

 • Het is echt een heel stuk minder, zo’n 85% denk ik! Dus zoals mijn belgische vriendin altijd zegt….ik ben heel content!
  Ik hoop dat het nog wat minder wordt, maar het kan ook zijn dat het wat meer rood is omdat mijn huid daar erg dun is. Misschien moet ik nu wel met de dermaroller collageen booster inrollen.

  vriendelijke groet,
  Angelique

 • Le dernier traitement a l’air prometteur, je vois une nette différence par rapport à la dernière fois – la peau est généralement belle et les cicatrices plus profondes le sont moins.

  Bien à vous,
  Bérengère

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met ons op en maak meteen een afspraak voor een gratis consult.


ERVARINGEN

Benieuwd wat anderen vonden van hun behandeling bij ons? U leest hier hun eerlijke testimonials.