Vaak gestelde vragen

over laserontharen

Vaak gestelde vragen

over laserontharenIs het resultaat voor ontharing blijvend?

J a. Haarzakjes die vernietigd zijn kunnen niet teruggroeien of herstellen. Bij onze geboorte krijgen we een aantal haarfollikels, nadien komen er geen meer bij. Eenmaal weg, altijd weg. Het is wel zo dat er op een later tijdstip andere haren kunnen groeien, die zich in een slapende toestand bevinden en op een bepaald tijdstip wakker worden. Zo heeft een baby haar op het hoofd, tijdens de pubertijd worden andere zones op het lichaam behaard, en zo gaat dat verder. Vrouwen kunnen tijdens de zwangerschap of de menopauze plots haarontwikkeling krijgen waar vroeger niets was. Er kunnen tijdens een behandeling uiteraard enkel haren verwijderd worden die aanwezig zijn. Haren die er (nog) niet zijn, kunnen logischerwijs (nog) niet verwijderd worden.Bij Elos ontharen vindt een warmtemeting plaats. Dat is belangrijk om te weten of we de juiste temperatuur halen om het haarzakje te vernietigen. Bij elke persoon zijn andere instellingen nodig, de instellingen kunnen zelfs per zone verschillen bij dezelfde persoon. Immers, wanneer een te lage energie gebruikt wordt lijkt het of het haar niet teruggroeit omdat de haarzakjes tijdelijk beschadigd en uitgeschakeld zijn, maar wanneer deze herstellen (lees: genezen) groeit er terug haar uit die haarfollikel. Om te weten of u onthaard bent moet u 6 tot 8 maanden wachten na de laatste behandeling. Indien de haren dan niet teruggroeien bent u er voorgoed vanaf.


Is een behandeling ontharen geschikt voor mij?

D e behandeling is geschikt voor bijna alle haarkleuren en voor alle huidskleuren. Alle zones op het lichaam kunnen behandeld worden, zelfs gevoelige zones. Volledig witte haren, grijze haren of donshaartjes vragen meer behandelingen. Deze kunnen enkel door de radiofrequentie (electolyse) behandeld worden. Body Skin Clinic past dan ook de prijs aan voor deze extra behandelingen.


Hoe werkt ontharen met Elos E-Lase?

B estaande haarfollikels worden door de ELOS techniek vernietigd. Daardoor is het onmogelijk dat die haren daar nog teruggroeien. ELOS is een combinatie van bipolaire radiofrequentie en lichtenergie (diode, ipl). De methode werd ontwikkeld door de uitvinders van het IPL systeem als verbetering op diode of andere lasers. De technologie is gepatenteerd en daarom enkel beschikbaar in Syneron apparatuur.

Zie ik onmiddellijk resultaat?

N a elke behandeling is er een vermindering van de haargroei. Het aantal behandelingen hangt af van de hormoonhuishouding, haarkleur en haartype, huidtype en huidskleur en de zone op het lichaam. Maak een afspraak voor meer informatie. Het gemiddeld aantal nodige behandelingen voor donkere en stevige haren onder normale hormonale omstandigheden bedraagt 6 tot 8 behandelingen, met een interval van 4 tot 15 weken (afhankelijk van de zone op het lichaam en fysiologische aspecten). Personen die enkel een haarvermindering wensen kunnen na enkele behandelingen al stoppen, bijv. personen die minder haren op de benen wensen, maar niet haarloos willen zijn.


Bel ons op 0478 38 09 03

of maak nu een afspraak

Ik maak nu een afspraak


Promoties

ELOS E-Lase laserontharing

Naar Promoties


Voor en Na

 • Voor & Na
 • Voor & Na
 • Voor & Na

Zijn er voor ontharen meerdere behandelingen nodig?

H iervoor is het noodzakelijk de haargroeicyclus te begrijpen. Elk haar kent drie groeifasen: anageen (groeifase, het haar hangt vast aan de follikel), catageen (overgang, het haar maakt zich los van de follikel) en telogeen (slapend, het haar is helemaal los van de follikel). Enkel in de anagene fase heeft het haartje contact met de haarfollikel (elk haar groeit in een follikel) en kan de energie via het haartje (antenne) naar de haarfollikel worden geleid en vernietigd worden. Als de follikel vernietigd is kan er geen haar meer in groeien. Bovendien maakt het lichaam na de geboorte geen nieuwe haarfollikels meer aan. Eenmaal weg, altijd weg. Maar enkel haren in de groeifase kunnen dus worden uitgeschakeld, omdat enkel die haren contact hebben met de follikel. Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase naar de overgangsfase naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen dan ook nodig zijn, teneinde alle haren vernietigt te krijgen tijdens de groeifase. Het aantal haren in de groeifase op een bepaald moment is afhankelijk van de zone, geslacht, etniciteit, hormoonhuishouding. Gemiddeld kunnen we stellen dat 65% van de haren in het gelaat op elk moment in de groeifase zijn en voor bijvoorbeeld de benen geldt een percentage van gemiddeld 25%.

Het aantal benodigde E-LASE behandelingen zal schommelen tussen de 4 en 8 keer, naargelang huid- en haartype.1. Haar in groeifase (anageen):

 • haar is verbonden met de groeicellen
 • haarbodem bevat veel pigment
 • duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
 • hoeveelheid: +/- 30 % van de waarneembare haren
 • dit is de periode waar de behandeling effectief is

2. Haar in overgangsfase (catageen):

 • haar maakt zich los van de groeicellen
 • haarbodem raakt pigment kwijt
 • duur: van enkele dagen tot enkele weken
 • deze haren kunnen op dit moment niet vernietigd worden

3. Haar in rustfase (telogeen):

 • haar is volledig los van de groeicellen
 • haarbodem en haarwortel is kleurloos
 • duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
 • deze haren kunnen op dit moment niet vernietigd worden

Is de behandeling voor ontharen met Elos E-lase pijnlijk?

Neen. De behandeling is niet pijnlijk. E-Lase ontharen maakt ontharen eindelijk comfortabel. Er is geen verdoving nodig. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld tot 3 graden, wat aangenaam aanvoelt. 3 pulsen per seconde welke nog eens gefractioneerd zijn en de voorverwarming van de huid zorgen voor een quasi pijnloze behandeling ontharen. Na de behandeling kan u dan ook uw normale activiteiten verder zetten. Er is geen herstelperiode nodig.

Wanneer kan ik starten met ontharing?

U kan op elk ogenblik met een Elos behandeling voor ontharen starten. Aan elke behandeling gaat een grondig intake gesprek vooraf. We willen u hier alvast de belangrijkste voorwaarden meegeven:

 

 • 2 tot 3 weken voor de behandeling niet meer waxen of epileren, enkel scheren.
  14 dagen voor de behandeling geen blootstelling aan de zon of zonnebank. Een pas gebruinde huid wordt niet behandeld.
 • Bruinen zonder zon crèmes zijn evenmin toegelaten 3 dagen voor de behandeling.
 • Niet bij open wonden, zweren of psoriasis in de te behandelen zone.
 • Niet bij aandoeningen die gestimuleerd worden door licht of warmte (lupus, epilepsie, herpes,etc).
 • Geen lichtgevoelige medicatie of producten gebruiken (Roaccutane, Johanneskruid, sommige essentiële oliën,etc).
 • Geen pacemaker of hartdefillibreerder in het te behandelen gebied.
 • Niet tijdens de zwangerschap en 3 maanden na de zwangerschap.
 • Niet bij hormoonkuren of indien korter dan 6 maanden in gebruik.
 • Opletten bij HIV, AIDS, ontregelde diabetes, immuunziekten (toestemming arts vereist).
 • Tijdens het intake-gesprek worden deze en andere voorwaarden gecontroleerd.

CONSULTATIE & ADVIES


Bij Body & Skin Clinic vinden we het bijzonder belangrijk dat u eerlijk en realistisch advies krijgt. Daarom wordt er steeds een consultafspraak gepland voordat er aan een behandeling wordt begonnen. Samen met u bekijken we de mogelijke oplossingen zijn in uw specifieke situatie, waarna we een persoonlijk behandelingsplan kunnen opstellen.

We voorzien steeds tijd en ruimte voor al uw vragen, zodat u een weloverwogen beslissing kan nemen. Uiteraard kan u ons ook steeds achteraf contacteren. Hebt u nu reeds een vraag voor ons? Laat het dan zeker weten, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Zit u met een vraag?

Wij geven graag een antwoord.


@2014 Body & Skin Clinic all rights reserved
fuelled by Nappkin