Acne littekens

Het gevolg van acne is dat er dikwijls ontsierende littekens ontstaan. Technieken om deze te behandelen veranderen voortdurend. Body Skin Clinic is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in deze behandelingen. Aan de hand van Radio-Frequentie technologieën (eMatrix en Fractora) verminderen wij uw acne littekens gevoelig.

Ook striemen (striae) zijn een vorm van littekens en worden op dezelfde manier behandeld. Onze technieken bestaan uit het zelfherstel (wond healing method) van onze huid. De fibrotische vezels worden vernietigd om plaats te maken voor nieuwe gezonde huid.

100% gladde huid kunnen we u niet beloven, maar in bijna alle gevallen is een significante verbetering merkbaar. Bekijk onderstaande voorbeelden en klantervaringen om een idee te krijgen van de effectiviteit van de behandeling.

De experts van Body & Skin Clinic behandelen acne littekens en striemen mét resultaat. Wij werken enkel met de nieuwste medische technologieën: Fractora, Dermapen, E-Matrix en lasers. Onze behandelingen verwijderen acne littekens en striemen gevoelig. Al na de eerste behandeling ziet en voelt u een duidelijke verbetering. We werken ook samen met brandwondencentra om de ergste littekens te behandelen.

Uw huid vernieuwt zich voortdurend. Enkel fibrotisch littekenweefsel blijft steeds hetzelfde. Onze behandelingen boeken effectieve resultaten omdat wij het littekenweefsel echt in de huid sublimeren (vernietigen). Op die manier vormt er zich stelselmatig nieuwe normale huid.

Individuele diensten

Om een optimaal resultaat te bekomen worden soms behandelingen gecombineerd (eMatrix, Fractora, Dermapen, FotoFacial en LED-licht).

Samen met u bekijken we uw unieke situatie. Daarna bepalen we welke (combinatie) van onze technieken uw (acne) littekens en striae behandelen op een effectieve en veilige manier.

Voor en na

Disclaimer: De getoonde foto’s, video’s, klantervaringen en resultaten van de behandelingen op onze website zijn indicatief. Deze specifieke resultaten van onze behandelingen zijn niet gegarandeerd. De resultaten variëren immers per behandeling en per klant.

Veel gestelde vragen

Het aantal sessies verschilt van persoon tot persoon (1 tot 3 sessies). Daarom nodigen wij u graag uit voor een persoonlijk gesprek. Zo krijgt u een beter idee van de totale kostprijs.

U kunt 1 tot 2 dagen na de Fractora behandeling weer make-up aanbrengen.

Na een Fractora behandeling dient u de behandelde zone(s) vochtig te houden en blootstelling aan rechtstreeks zonlicht te vermijden.

Meteen na de behandeling kleurt uw huid rood. Die roodheid vermindert de eerste 24 uur gevoelig. U kunt de dag na de behandeling dus terug aan de slag. Uw huid zal wel nog enkele dagen dode huidcellen afstoten en licht afschilferen. Daarom is het belangrijk om uw huid voldoende te hydrateren.

Al na 3 dagen merkt u een duidelijke verbetering van uw huidtextuur (Disclaimer: de resultaten variëren per persoon en per behandeling). Tijdens de weken na de Microneedling maakt uw huid immers veel collageen en elastine aan. Daardoor verkleinen uw poriën en wordt uw huid steviger, gladder en egaler. Omdat dat proces enkele weken duurt, kunnen wij uw huid pas na 6 tot 8 weken opnieuw behandelen.

Een 10-tal dagen na de Microneedling behandelt u uw huid met een Home Dermaroller en aangepaste serums. Uiteraard tonen onze experts u eerst hoe u met de roller en de serums aan de slag gaat.

Een lichte pijn door overgevoeligheid is mogelijk. De intensiteit varieert immers per persoon en per behandeling. Door de snelheid waarmee de Dermapen microscopisch kleine kanaaltjes in uw huid maakt, voelt de behandeling voor de meeste personen echter eerder tintelend aan. In sommige gevallen verdoven onze experts de te behandelen zone met Emla.

Eerst verwijderen onze experts dode huidcellen en brengen zij – indien nodig – een verdovende crème (Emla) aan. Vervolgens start de Microneedling.

Na de Microneedling leggen onze experts een sterk geconcentreerd Hyaluronmasker, reinigen zij uw huid en behandelen zij uw huid met een herstellende crème. De volledige behandeling duurt ongeveer een uur.

Microneedling is geschikt voor het gelaat, de hals, de boezem, de handen en voor sinaasappelhuid.

Microneedling is een preventieve of herstellende behandeling met tal van voordelen:

 • Microneedling verbetert verouderde en beschadigde huid.
 • Microneedling zorgt voor een intense verbetering van de totale huidtextuur (rimpels, grote poriën, littekens, pigmentvlekken).
 • Microneedling lift en verstevigt de huid op een natuurlijke manier.

Soms is het resultaat onmiddellijk zichtbaar, maar doorgaans duurt het 2 weken tot 3 maanden voor u het effect duidelijk ziet. De resultaten variëren per persoon en per behandeling.

Een Fractora behandeling warmt de huid gecontroleerd op met RF-energie waardoor:

  • uw diepe collageen verstevigt

  • het uitzicht van uw rimpels verbetert

  • uw huid vernieuwt op een zachte, fractionele manier

  • uw teint en huidtextuur verbetert zodat u er stralender uitziet

Een Fractora behandeling met gefractioneerde energie levert uitstekende resultaten en verbetert het uitzicht van oudere huid aanzienlijk. Bovendien hoeven patiënten niet lang te herstellen.

Verschillende wetenschappelijke studies bevestigen de resultaten van de Fractora behandeling. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de studie “Fractora™ RF Technology Achieves Excellent Results” van The Aesthetic Guide (January/February 2013).”

Meer informatie?

Body & Skin Clinic staat voor eerlijk en realistisch advies. Daarom plannen we eerst een adviesgesprek om de beste behandeling voor u te bespreken.

We voorzien ook steeds tijd en ruimte voor al uw vragen. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Uiteraard kunt u ons ook steeds achteraf contacteren.