FAQ

faq filter

Na de behandeling kan de huid licht rood en gevoelig zijn, maar deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele uren tot dagen. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon na de behandeling.

Ja, laserontharing met de Clarity 2 laser is veilig en FDA-goedgekeurd. Onze ervaren lasertherapeuten zorgen ervoor dat de behandeling op een veilige en effectieve manier wordt uitgevoerd.

De duur van een behandeling hangt af van het te behandelen gebied. Over het algemeen duren de behandelingen tussen de 15 en 60 minuten. 

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon, afhankelijk van factoren zoals haarkleur, haardikte en huidtype. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor optimale resultaten. 

De Clarity 2 laser maakt gebruik van een geavanceerd koelsysteem om de huid te beschermen en ongemak tijdens de behandeling te minimaliseren. De meeste mensen ervaren slechts een lichte tinteling of warmte tijdens de behandeling. 

Na elke behandeling is er een vermindering van de haargroei. Het aantal behandelingen hangt af van de hormoonhuishouding, haarkleur en haartype, huidtype en huidskleur en de zone op het lichaam. Maak een afspraak voor meer informatie. Het gemiddeld aantal nodige behandelingen voor donkere en stevige haren onder normale hormonale omstandigheden bedraagt 6 tot 8 behandelingen, met een interval van 4 tot 15 weken (afhankelijk van de zone op het lichaam en fysiologische aspecten). Personen die enkel een haarvermindering wensen kunnen na enkele behandelingen al stoppen, bijv. personen die minder haren op de benen wensen, maar niet haarloos willen zijn.

De meeste van onze klanten vragen laserontharing van volgende zones:

 • wenkbrauwen
 • gelaat
 • baardlijn
 • hals
 • oksels
 • torso en buik
 • rug en schouders
 • benen
 • bikinilijn
 • schaamstreek

ELOS E-Lase van Body & Skin Clinic is de nieuwste, krachtigste en veiligste technologie voor laserontharing. Bekijk deze video voor een illustratie van de behandeling:

ELOS E-Lase combineert een bipolaire radiofrequentie met krachtig laserlicht om uw huid effectief te ontharen. De behandeling verloopt als volgt:

 1. De lichtflits van de laser verwarmt het haartje om de radiofrequentie beter naar het haarzakje te geleiden.
 2. Daarna vernietigt de radiofrequentie het haarzakje.

Let op: Een ontharing verwijdert enkel haren die al aanwezig zijn. Haarzakjes die pas na de ontharing actief worden, bijvoorbeeld door zwangerschap of menopauze, kunnen wel nog nieuwe haren ontwikkelen. Daardoor variëren de resultaten per persoon en per behandeling.

Neen. Een ELOS ontharing is niet pijnlijk en vereist geen verdoving. E-Lase maakt ontharen dus eindelijk comfortabel. De behandeling is pijnloos omdat:

 • uw huid eerst wordt voorverwarmd
 • uw huid tijdens de behandeling wordt afgekoeld tot een comfortabele temperatuur van 3°C
 • het toestel 3 snelle pulsen per seconde lasert die bovendien gefractioneerd zijn

Na de behandeling kunt u dan ook meteen aan de slag. Er is geen herstelperiode.

De haarcyclus bestaat uit 3 fasen: een groeifase, een overgangsfase en een slapende fase. Alleen tijdens de groeifase raakt de stroom van de laser diep genoeg om het haarfollikel te vernietigen.

Dagelijks gaan haren van de ene fase naar de andere. Om ieder haarfollikel tijdens de groeifase te kunnen vernietigen, zijn er dus meerdere behandelingen op verschillende tijdstippen nodig.

Het aantal behandelingen hangt af van uw hormoonhuishouding, haarkleur, haartype, huidtype, huidskleur en van de lichaamszone. Donkere en stevige haren vragen doorgaans 6 tot 8 behandelingen om de 4 tot 15 weken.

Personen die enkel een haarvermindering wensen kunnen na enkele behandelingen al stoppen. Denk bijvoorbeeld aan personen die minder haren op de benen wensen, maar niet haarloos willen zijn.

U kunt op elk ogenblik met een ELOS E-Lase behandeling starten. Aan elke behandeling gaat een grondig intake gesprek vooraf om te controleren of u voldoet aan alle veiligheidsvoorwaarden.

We willen u hier alvast de belangrijkste voorwaarden meegeven:

 • Vermijd de zonnebank 10 dagen voor en 7 dagen na de laserontharing
 • Scheer de zone die u wilt laten laseren 2 dagen voor de behandeling
 • Gebruik tot 3 dagen voor de laserontharing geen zelfbruinende crème
 • Epileer of wax uw huid niet tijdens de 14 dagen voor de laserontharing

Onze laserontharing is geschikt voor de meeste haarkleuren en voor alle huidskleuren. Bovendien kunnen wij alle lichaamszones behandelen, zelfs de gevoelige zones.

Opgelet: Witte haren, grijze haren of donshaartjes vergen doorgaans wel meer behandelingen en kunnen enkel door de radiofrequentie (electolyse) behandeld worden. Body Skin Clinic maakt de prijs wel voordeliger voor die extra behandelingen.

In bepaalde omstandigheden is een ELOS ontharing helaas niet aangewezen:

 • bij open wonden, zweren of psoriasis in de te behandelen zone
 • bij aandoeningen die gestimuleerd worden door licht of warmte (lupus, epilepsie, herpes, etc)
 • indien u lichtgevoelige medicatie of producten inneemt (Roaccutane, Johanneskruid, sommige essentiële oliën, etc).
 • bij een pacemaker of hartdefillibreerder in het te behandelen gebied
 • tijdens de zwangerschap en 3 maanden na de zwangerschap
 • bij hormoonkuren of indien korter dan 6 maanden in gebruik
 • bij HIV, AIDS, ontregelde diabetes en immuunziekten (vereist toestemming van een arts)

Tijdens het intake-gesprek worden deze en andere voorwaarden gecontroleerd.

Ja. Haarzakjes die vernietigd zijn kunnen niet teruggroeien of herstellen.

Tijdens een laserontharing meten onze experts steeds de warmte van de laser. Zo weten ze of de laser de juiste temperatuur haalt om het haarzakje te vernietigen.

Let op: Een laserontharing verwijdert wel enkel haren die al aanwezig zijn. Haarzakjes die pas na de laserontharing actief worden (bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of tijdens de menopauze), kunnen wel nog nieuwe haren ontwikkelen.

Het aantal sessies verschilt van persoon tot persoon (1 tot 3 sessies). Daarom nodigen wij u graag uit voor een persoonlijk gesprek. Zo krijgt u een beter idee van de totale kostprijs.

U kunt 1 tot 2 dagen na de Fractora behandeling weer make-up aanbrengen.

Na een Fractora behandeling dient u de behandelde zone(s) vochtig te houden en blootstelling aan rechtstreeks zonlicht te vermijden.

De Z-Lipo en Z-Wave technologie is veilig en beschadigt het omliggend weefsel niet. De Harvard Medical School in Massachusetts toonde immers aan dat vetcellen veel gevoeliger zijn aan koude dan omliggende weefselcellen.

In 1 tot 3 behandelingen vermindert u lokale vetophopingen aanzienlijk op een veilige en efficiënte manier, en dat zonder littekens en nabehandeling! De resultaten variëren uiteraard per persoon en per behandeling.

Het lichaam heeft tijd nodig om de triglyceriden en vetcellen op te ruimen. Gemiddeld ziet u de eerste resultaten na 1,5 maand en definitieve resultaten na 3 tot 5 maanden. De resultaten variëren uiteraard per persoon en per behandeling.

De totale behandeling duurt iets langer dan 1 uur. Daarna kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten zonder verdere complicaties.

Het aantal behandelingen hangt af van de dikte van de vetophoping en van uw eigen doelen en wensen. Doorgaans heeft u 1 tot 3 behandelingen per zone nodig.

Met de Z-Lipo en Z-Wave technologie kunt u overtollige vetcellen laten behandelen op uw:

 • dijen
 • heupen
 • billen
 • buik
 • love handles
 • bovenarmen
 • borsten (mannen)

Z-Lipo behoort tot de derde generatie cryolipolysetoestellen. Tijdens een behandeling met Z-Lipo worden twee zuigmonden gedurende 1 à 2 uren op de te behandelen vetzones geplaatst.

De monden zuigen vervolgens overtollige vetophopingen op en koelen ze af tot een specifieke temperatuur. Op die manier worden overtollige vetcellen bevroren zonder uw bloed of ander omliggend weefsel aan te tasten.

De bevroren vetcellen sterven af en worden gedurende enkele weken op een natuurlijke manier verwerkt of afgevoerd door het lichaam.

Die afvoer van vetcellen kan worden versneld met Z-Wave. Deze technologie versnelt de lymfedrainage en verstrakt uw huid aan de hand van pijnloze schokgolven.

FotoFacial RF is de enige technologie die een pigmentvlek behandeling en couperose behandeling combineert. FotoFacial RF behandelt in één flits zowel pigmentvlekken, rode vlekken, vergrote poriën als rimpeltjes.

Als u de FotoFacial RF combineert met andere behandelingen – bijvoorbeeld een Diamond Microdermabrasie – dan kan de Fotofacial RF wel dieper doordringen in de huid. Daardoor is het effect nog krachtiger.

Na een eerste laserbehandeling pigmentvlekken en couperose met FotoFacial RF zal uw huid al zachter aanvoelen. Iedere volgende behandeling zorgt voor verdere verbetering. De resultaten variëren per persoon en per behandeling.

Na een laserbehandeling pigmentvlekken en couperose met FotoFacial RF:

 • Verbetert de rode kleur ven uw huid geleidelijk
 • Bloost uw huid minder
 • Vervagen vaatjes
 • Verbleken pigmentvlekken en zonbeschadiging
 • Verkleinen vergrote poriën
 • Maakt de huid meer collageen en elastine aan, waardoor uw rimpeltjes verminderen

De resultaten variëren per persoon en per behandeling.

Onze FotoFacial RF experts behandelen couperose en pigmentvlekken in het gezicht, de hals, het decolleté en de handen.

FotoFacial RF is een verjongende gezichtsbehandeling die de huid gladder, egaler en gezonder maakt met lichtenergie. Een kuur Fotofacial RF voor couperose en pigmentvlekken vergt gemiddeld 2 tot 4 behandelingen om de 3 weken.

De resultaten – en dus ook het aantal behandelingen – variëren per persoon en per behandeling. Iedere behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

FotoFacial RF is een verjongende gezichtsbehandeling die de huid gladder, egaler en gezonder maakt met lichtenergie. Een kuur Fotofacial RF voor couperose en pigmentvlekken vergt gemiddeld 2 tot 4 behandelingen om de 3 weken.

Iedere laser couperose behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Eerst reinigen onze experts uw huid. Daarna brengen zij een gel aan die de energie beter in de huid zal geleiden. Vervolgens behandelen zij uw huid met ELOS-pulsen.

ELOS-pulsen bestaan uit twee energiebronnen: een bipolaire radiofrequentie (RF) en een flitslamp (IPL). Elke puls verbetert de textuur en de teint van de huid door de rode vaatjes, pigmentvlekken en zonbeschadiging te verminderen.

Na de behandeling reageert uw huid doorgaans op twee manieren:

 • Uw huid kan lichtrood kleuren tot enkele uren na de couperose behandeling.
 • Pigmentvlekken worden doorgaans eerst donkerder en kunnen tot enkele dagen na de behandeling korstjes vormen (omdat de huid het pigment uitstoot).

FotoFacial RF is geschikt voor mensen die

 • kampen met rosacea, couperose, blozen, vaatjes, vroegtijdige veroudering of zonbeschadiging
 • geen ingrijpende laserbehandelingen of chemische peelings willen ondergaan
 • meteen na een behandeling weer aan de slag willen

De prijs per Fractora Firm sessie bedraagt € 80. Doorgaans bevelen wij 1 tot 2 sessies per week aan gedurende 5 weken.

Disclaimer: de resultaten en dus het aantal behandelingen variëren per persoon.

Ja, u kunt Fractora Firm combineren met de meeste laserbehandelingen, gelaatsbehandelingen, injecties en/of rimpelvullers.Neem contact op met uw esthetisch specialist als u Fractora Firm wilt combineren met andere behandelingen.

De FracTotal Facial behandeling van Body & Skin Clinic is een combinatie van een Fractora Firm behandeling en een Fractora Resurfacing.

FracTotal Facial is een ultra-efficiente huidvernieuwingsbehandeling die veelvoorkomende gelaatsproblemen kan corrigeren: huidlaxitas, een oneffen teint, een oneffen huidtextuur, rimpels en pigmentatie.

Onze experts stellen eerst een planning op voor uw specifieke situatie tijdens een medische evaluatie. Doorgaans bevelen wij 1 tot 2 sessies per week aan gedurende 5 weken. Als u een mild doorhangende huid heeft dan volstaan minder sessies en worden de sessies bovendien meer gespreid.

Fractora Firm is een uiterst nauwkeurige, veilige en efficiënte technologie die nagenoeg pijnloos is en geen herstelperiode heeft. Het behandelde gebied kleurt mogelijk wat rood tot enkele uren na de sessie.

Disclaimer: Pijngrens en gevoeligheid variëren per persoon en per behandeling. We kunnen dus niet voor iedereen garanderen dat de behandeling volledig pijnloos is.

Fractora Firm behandelt uitzakkende huid en corrigeert een gebrek aan huiddefinitie. De behandeling is geschikt voor uw gelaat, hals, armen, buik en de meeste andere lichaamsdelen die baat hebben bij contracties.

Meteen na de behandeling kleurt uw huid rood. Die roodheid vermindert de eerste 24 uur gevoelig. U kunt de dag na de behandeling dus terug aan de slag. Uw huid zal wel nog enkele dagen dode huidcellen afstoten en licht afschilferen. Daarom is het belangrijk om uw huid voldoende te hydrateren.

Al na 3 dagen merkt u een duidelijke verbetering van uw huidtextuur (Disclaimer: de resultaten variëren per persoon en per behandeling). Tijdens de weken na de Microneedling maakt uw huid immers veel collageen en elastine aan. Daardoor verkleinen uw poriën en wordt uw huid steviger, gladder en egaler. Omdat dat proces enkele weken duurt, kunnen wij uw huid pas na 6 tot 8 weken opnieuw behandelen.

Een 10-tal dagen na de Microneedling behandelt u uw huid met een Home Dermaroller en aangepaste serums. Uiteraard tonen onze experts u eerst hoe u met de roller en de serums aan de slag gaat.

Een lichte pijn door overgevoeligheid is mogelijk. De intensiteit varieert immers per persoon en per behandeling. Door de snelheid waarmee de Dermapen microscopisch kleine kanaaltjes in uw huid maakt, voelt de behandeling voor de meeste personen echter eerder tintelend aan. In sommige gevallen verdoven onze experts de te behandelen zone met Emla.

Eerst verwijderen onze experts dode huidcellen en brengen zij – indien nodig – een verdovende crème (Emla) aan. Vervolgens start de Microneedling.

Na de Microneedling leggen onze experts een sterk geconcentreerd Hyaluronmasker, reinigen zij uw huid en behandelen zij uw huid met een herstellende crème. De volledige behandeling duurt ongeveer een uur.

Microneedling is geschikt voor het gelaat, de hals, de boezem, de handen en voor sinaasappelhuid.

Microneedling is een preventieve of herstellende behandeling met tal van voordelen:

 • Microneedling verbetert verouderde en beschadigde huid.
 • Microneedling zorgt voor een intense verbetering van de totale huidtextuur (rimpels, grote poriën, littekens, pigmentvlekken).
 • Microneedling lift en verstevigt de huid op een natuurlijke manier.

Hieronder geven we u een overzicht van een tattoo verwijdering met de Picolaser Plus 4 in combinatie met de Dual Focus Dots Treatment. Start nu en krijg korting op alle behandelingen. Analyse is steeds gratis.

Prijslijst tattoo verwijderen: Picolaser Plus 4 + Dual Focus Dots treatment.

 • 1-3 puntjes: nu voor € 85,00
 • < 5 cm2: nu voor 115,00
 • < 10 cm2: nu voor € 130,00
 • < 15 cm2: nu voor € 145,00
 • < 20 cm2: nu voor € 155,00
 • < 25 cm2: nu voor € 170,00
 • < 30 cm2: nu voor € 180,00
 • < 40 cm2: nu voor € 200,00
 • < 60 cm2: nu voor € 225,00
 • < 100 cm2: nu voor € 255,00
 • > 100 cm2: besproken tijden gratis consult
Na de behandeling moet de tattoo een 5-tal dagen afgedekt en verzorgd worden. Body & Skin Clinic zal u uitleggen welke producten u hiervoor best gebruikt.

Dankzij de nieuwe lasertechniek van de Picolaser Plus 4 zal u na de volledige tattoo verwijdering geen littekens overhouden aan de behandeling.

Dankzij de nieuwe lasertechniek van de Picolaser Plus 4 ziet u al na de eerste behandeling resultaat. Afhankelijk van uw huidtype en de grootte, de inkt en het materiaal van de tattoo zal de tekening sneller vervagen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van het (tussentijds) resultaat van tattoo verwijderingen met de Picolaser Plus 4.

Body & Skin Clinic heeft meer dan 18 jaar ervaring met verschillende soorten lasertherapieën. De toestellen die we gebruiken zijn volledig veilig en FDA-approved. De Picolaser Plus 4 pulse is 100.000 keer korter dan die van andere lasers zoals de Nanosecond Laser. Hierdoor wordt de huid minder opgewarmd en is de kans op lichte brandwonden ook veel kleiner. Bovendien gebruiken we een Zimmer cryo toestel dat koelt tot -30°C om de huid extra af te koelen.

Wat de laser betreft, beschikt de Picolaser Plus 4 over 4 golflengtes. Hierdoor kunnen, in tegenstelling tot de Picolaser Plus 2, nu ook geleurde tattoos verwijderd worden.

Body & Skin Clinic maakt tijdens de tattoo verwijdering gebruik van een Zimmer cryo toestel dat koelt tot -30°C. Hierdoor is de behandeling zo goed als pijnloos en wordt er enkel een gevoel van prikkeling en warmte waargenomen.

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft hangt af van onder andere uw huid, de inkt en de grootte van uw tattoo. Afhankelijk van de kleur en de gebruikte materialen in de tattoo, heeft u gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig.

Na een behandeling met Picoplus laser 4 is uw huid lichtjes rood. Deze tijdelijke roodheid noemen we downtime. De roodheid verdwijnt vanzelf met verzachtende crème na 2 tot 3 uur.

Cryolipolyse of vetbevriezing is een non-invasieve behandeling die overtollige vetcellen bevriest zodat ze op een natuurlijke manier afsterven (apoptose) en afgevoerd worden.

De Z-Lipo technologie – ontworpen door Zimmer Medicals – bevriest vetcellen op zeer korte tijd en bij een temperatuur van –10 °C. Daardoor kunnen de vetcellen zich niet op tijd aanpassen en sterven ze af.

De afgestorven vetcellen worden daarna met een Z-Wave (pijnloze schokgolven) verder vernietigd. Tijdens de volgende 2 maanden voert het lichaam deze cellen op natuurlijke wijze af.

Soms is het resultaat onmiddellijk zichtbaar, maar doorgaans duurt het 2 weken tot 3 maanden voor u het effect duidelijk ziet. De resultaten variëren per persoon en per behandeling.

Een Fractora behandeling warmt de huid gecontroleerd op met RF-energie waardoor:

  • uw diepe collageen verstevigt

  • het uitzicht van uw rimpels verbetert

  • uw huid vernieuwt op een zachte, fractionele manier

  • uw teint en huidtextuur verbetert zodat u er stralender uitziet

<\/p>\n

Een Fractora behandeling met gefractioneerde energie levert uitstekende resultaten<\/strong> en verbetert het uitzicht van oudere huid aanzienlijk. Bovendien hoeven pati\u00ebnten niet lang te herstellen.<\/p>\n

<\/p>\n

Verschillende wetenschappelijke studies bevestigen de resultaten van de Fractora behandeling. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de studie\u00a0\u201cFractora\u2122 RF Technology Achieves Excellent Results<\/strong>\u201d van The Aesthetic Guide (January\/February 2013)<\/a>.\u201d<\/p>\n

<\/p>\n"}}]}

<\/p>\n