Laserontharing

Permanente Laserontharing - Clarity 2 Laser

Bij Body & Skin Clinic bieden wij effectieve en veilige laserontharing aan met behulp van de geavanceerde Clarity 2 laser. Onze laserontharingsbehandelingen zijn gericht op het permanent verwijderen van ongewenst lichaamshaar, voor een zijdezachte en haarvrije huid.

De Clarity 2 laser is een state-of-the-art laserapparaat dat gebruikmaakt van de nieuwste technologieën op het gebied van laserontharing. Deze bevat een Alexandrite 755nm en een ND-Yag 1064nm golflengte. Dankzij deze 2 golflengtes zijn alle haar- en huidtypes behandelbaar. Het is een single-fiber laser, wat wil zeggen dat deze geen energieverlies heeft en dus tot 45% sterker is dan de klassieke lasers. Met zijn geavanceerde koelsysteem zorgt de Clarity 2 laser voor een comfortabele en pijnloze behandeling.

Voordelen van laserontharing met de Clarity 2 laser:

 1. Permanent resultaat: De Clarity 2 laser vernietigt de haarzakjes, waardoor de haargroei permanent wordt verminderd. Na een reeks behandelingen zult u merken dat er minder haar teruggroeit en dat de haartjes dunner en zwakker zijn.
 2. Geschikt voor alle huidtypes: De Clarity 2 laser kan veilig worden gebruikt op alle huidtypes, inclusief donkere huidskleuren. Het laserlicht wordt selectief geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de omliggende huid vrijwel onaangetast blijft.
 3. Snelle behandeling: Dankzij de geavanceerde technologie van de Clarity 2 laser kunnen grote gebieden snel worden behandeld. Dit betekent dat u in korte tijd kunt genieten van een haarvrije huid.

 

Opmerking: de duur en de resultaten van een behandeling kunnen van persoon tot persoon verschillen en zijn dus slechts indicatief. 

Disclaimer: Een laserontharing verwijdert enkel haren die al aanwezig zijn. Haarzakjes die pas na de laserontharing actief worden, kunnen wel nog nieuwe haren ontwikkelen.

Voorbereiding en nazorg bij laserontharing

Belangrijk om te weten is dat er een langere periode voor het starten met laserontharing, niet meer onthaard mag worden met wax, epilatie & hars. U mag nog scheren tot max. 2 dagen voor de behandeling. 

De behandeling kan niet worden uitgevoerd wanneer: 

 • U gebruind bent door zon, zelfbruiner, spraytan of zonnebank 
 • U zwanger bent of borstvoeding geeft 

Na de behandeling is er een reactie van de huid mogelijk, waaronder roodheid, lichte zwelling,… Hiervoor maken we bij Body-Skin-Clinic gebruik van een speciaal ontwikkelde crème, Laserat. Deze zorgt voor onmiddelijke verkoeling en een sneller herstel na de behandeling. 

Blootstelling aan de zon moet vermeden worden en het aanbrengen van SPF50 is noodzakelijk.  Dit 8 dagen VOOR en NA de behandeling ! 

Veel gestelde vragen over laserontharing

Na de behandeling kan de huid licht rood en gevoelig zijn, maar deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele uren tot dagen. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon na de behandeling.

Ja, laserontharing met de Clarity 2 laser is veilig en FDA-goedgekeurd. Onze ervaren lasertherapeuten zorgen ervoor dat de behandeling op een veilige en effectieve manier wordt uitgevoerd.

De duur van een behandeling hangt af van het te behandelen gebied. Over het algemeen duren de behandelingen tussen de 15 en 60 minuten. 

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon, afhankelijk van factoren zoals haarkleur, haardikte en huidtype. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor optimale resultaten. 

De Clarity 2 laser maakt gebruik van een geavanceerd koelsysteem om de huid te beschermen en ongemak tijdens de behandeling te minimaliseren. De meeste mensen ervaren slechts een lichte tinteling of warmte tijdens de behandeling. 

Na elke behandeling is er een vermindering van de haargroei. Het aantal behandelingen hangt af van de hormoonhuishouding, haarkleur en haartype, huidtype en huidskleur en de zone op het lichaam. Maak een afspraak voor meer informatie. Het gemiddeld aantal nodige behandelingen voor donkere en stevige haren onder normale hormonale omstandigheden bedraagt 6 tot 8 behandelingen, met een interval van 4 tot 15 weken (afhankelijk van de zone op het lichaam en fysiologische aspecten). Personen die enkel een haarvermindering wensen kunnen na enkele behandelingen al stoppen, bijv. personen die minder haren op de benen wensen, maar niet haarloos willen zijn.

De meeste van onze klanten vragen laserontharing van volgende zones:

 • wenkbrauwen
 • gelaat
 • baardlijn
 • hals
 • oksels
 • torso en buik
 • rug en schouders
 • benen
 • bikinilijn
 • schaamstreek

ELOS E-Lase van Body & Skin Clinic is de nieuwste, krachtigste en veiligste technologie voor laserontharing. Bekijk deze video voor een illustratie van de behandeling:

ELOS E-Lase combineert een bipolaire radiofrequentie met krachtig laserlicht om uw huid effectief te ontharen. De behandeling verloopt als volgt:

 1. De lichtflits van de laser verwarmt het haartje om de radiofrequentie beter naar het haarzakje te geleiden.
 2. Daarna vernietigt de radiofrequentie het haarzakje.

Let op: Een ontharing verwijdert enkel haren die al aanwezig zijn. Haarzakjes die pas na de ontharing actief worden, bijvoorbeeld door zwangerschap of menopauze, kunnen wel nog nieuwe haren ontwikkelen. Daardoor variëren de resultaten per persoon en per behandeling.

Neen. Een ELOS ontharing is niet pijnlijk en vereist geen verdoving. E-Lase maakt ontharen dus eindelijk comfortabel. De behandeling is pijnloos omdat:

 • uw huid eerst wordt voorverwarmd
 • uw huid tijdens de behandeling wordt afgekoeld tot een comfortabele temperatuur van 3°C
 • het toestel 3 snelle pulsen per seconde lasert die bovendien gefractioneerd zijn

Na de behandeling kunt u dan ook meteen aan de slag. Er is geen herstelperiode.

De haarcyclus bestaat uit 3 fasen: een groeifase, een overgangsfase en een slapende fase. Alleen tijdens de groeifase raakt de stroom van de laser diep genoeg om het haarfollikel te vernietigen.

Dagelijks gaan haren van de ene fase naar de andere. Om ieder haarfollikel tijdens de groeifase te kunnen vernietigen, zijn er dus meerdere behandelingen op verschillende tijdstippen nodig.

Het aantal behandelingen hangt af van uw hormoonhuishouding, haarkleur, haartype, huidtype, huidskleur en van de lichaamszone. Donkere en stevige haren vragen doorgaans 6 tot 8 behandelingen om de 4 tot 15 weken.

Personen die enkel een haarvermindering wensen kunnen na enkele behandelingen al stoppen. Denk bijvoorbeeld aan personen die minder haren op de benen wensen, maar niet haarloos willen zijn.

U kunt op elk ogenblik met een ELOS E-Lase behandeling starten. Aan elke behandeling gaat een grondig intake gesprek vooraf om te controleren of u voldoet aan alle veiligheidsvoorwaarden.

We willen u hier alvast de belangrijkste voorwaarden meegeven:

 • Vermijd de zonnebank 10 dagen voor en 7 dagen na de laserontharing
 • Scheer de zone die u wilt laten laseren 2 dagen voor de behandeling
 • Gebruik tot 3 dagen voor de laserontharing geen zelfbruinende crème
 • Epileer of wax uw huid niet tijdens de 14 dagen voor de laserontharing

Onze laserontharing is geschikt voor de meeste haarkleuren en voor alle huidskleuren. Bovendien kunnen wij alle lichaamszones behandelen, zelfs de gevoelige zones.

Opgelet: Witte haren, grijze haren of donshaartjes vergen doorgaans wel meer behandelingen en kunnen enkel door de radiofrequentie (electolyse) behandeld worden. Body Skin Clinic maakt de prijs wel voordeliger voor die extra behandelingen.

In bepaalde omstandigheden is een ELOS ontharing helaas niet aangewezen:

 • bij open wonden, zweren of psoriasis in de te behandelen zone
 • bij aandoeningen die gestimuleerd worden door licht of warmte (lupus, epilepsie, herpes, etc)
 • indien u lichtgevoelige medicatie of producten inneemt (Roaccutane, Johanneskruid, sommige essentiële oliën, etc).
 • bij een pacemaker of hartdefillibreerder in het te behandelen gebied
 • tijdens de zwangerschap en 3 maanden na de zwangerschap
 • bij hormoonkuren of indien korter dan 6 maanden in gebruik
 • bij HIV, AIDS, ontregelde diabetes en immuunziekten (vereist toestemming van een arts)

Tijdens het intake-gesprek worden deze en andere voorwaarden gecontroleerd.

Ja. Haarzakjes die vernietigd zijn kunnen niet teruggroeien of herstellen.

Tijdens een laserontharing meten onze experts steeds de warmte van de laser. Zo weten ze of de laser de juiste temperatuur haalt om het haarzakje te vernietigen.

Let op: Een laserontharing verwijdert wel enkel haren die al aanwezig zijn. Haarzakjes die pas na de laserontharing actief worden (bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of tijdens de menopauze), kunnen wel nog nieuwe haren ontwikkelen.

Bij Body & Skin Clinic streven wij ernaar om u de beste laserontharingsservice te bieden met behulp van de Clarity 2 laser. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het bereiken van een haarvrije en zijdezachte huid. Bezoek onze website voor meer informatie en het plannen van een afspraak. 

Onze tijdelijke promoties:

Mannen (per behandeling)

Vrouwen (per behandeling)

Overzicht van onze tarieven

Mannen (per behandeling)

Vrouwen (per behandeling)

Meer informatie?

Body & Skin Clinic staat voor eerlijk en realistisch advies. Daarom plannen we eerst een adviesgesprek om de beste behandeling voor u te bespreken.

We voorzien ook steeds tijd en ruimte voor al uw vragen. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Uiteraard kunt u ons ook steeds achteraf contacteren.